Rekrutiranje novih prodajalcev in svetovalcev

rekrutiranje-novih-prodajalcev-in-svetovalcev

Vaši prodajalci so ključ do uspeha vašega podjetja. Kako rekrutirate vaše prodajalce? Imate izdelan profil vašega idealnega prodajalca in potem le-te tudi izbirate med prijavljenimi kandidati ali je to prepuščeno izbiri po načelu »ta kandidat se mi zdi primeren in imam dober občutek glede njega«? Kolikokrat ste že kandidata narobe ocenili na podlagi življenjepisa in razgovora? Kolikokrat se vam je že zgodilo, da vas iskalec zaposlitve, ki ste ga ocenili kot najprimernejšega, kot zaposleni ni navdušil in dosegel vaših pričakovanj?

Preverjena metoda za izbiro novih prodajalcev, ki deluje

Ste pri izbiri kadrov usmerjeni predvsem na njihove dosedanje izkušnje, všečnost ter prvi vits, ki ga naredijo na vas?

Skrivnost izbire pravega kandidata ni v izkušnjah, ampak v skladnosti z zahtevami delovnega mesta. Seveda so izkušnje pomembne. So neprecenljive. Vendar je pomembnejša komponenta skladnost kandidata z zahtevami delovnega mesta. Znanje se hitro pridobi, značaj se pa zlepa ne spremeni.

Zato je skrivnost uspešnega rekrutiranja prodajalcev v predhodno narejeni analizi delovnega mesta, kjer se opredelijo tako vsa potrebna znanja in veščine kot vedenjske in komunikacijske značilnosti, ki so potrebne za uspešno delo. Le – te pa se ugotavlja s specializiranimi vprašalniki.

S tem pristopom boste v več kot 90% izbrali pravega kandidata. Naj izbira vašega prodajnega osebja ne bo več prepuščena naključju.

Pokličite nas za več informacij

Želite več informacij o učinkovitem rekrutiranju novih prodajalcev?